Vaateri

Vaateri – ryhmä- ja yksilömuotoinen talousohjaus saa toiminta-avustusta Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskukselta (STEA).

Vaaterin toimintaan saatu avustusrahoitus käytetään talousongelmissa olevien ihmisten toimintakyvyn ja taloudenhallinan edistämiseen vertaistuellisia ryhmä-ja yksilömuotoisia talousohjaustoimintoja hyödyntäen.

Toiminnassa hyödynnetään erityisasiantuntijoiden ja vertaistoimijoiden tietoa.

Lisäksi järjestetään erilaisia talousohjaukseen liittyviä päivystys ja infotilaisuuksia ja koulutuksia sekä asiakkaille, että verkostotoimijoille. Toimintaan liittyy myös talousasioista ja niiden hallintaan littyvistä asioista tiedottaminen ja verkostoyhteistyön kehittäminen.

Kaikki Vaaterin palvelut ovat maksuttomia.

Vaaterin tavoitteet

Selvittää yksilötasolla taloudellinen tilanne ja tuen tarve puuttuen niihin syihin, mitkä ylläpitävät ja vaikuttavat talouden hallitsemattomuutta, esim. lisävelkaantuminen, päihteiden käyttö, pelaaminen, työllistymisen esteet, sosiaaliset tilanteet, aktivoiden asiakasta asioiden hoitoon.

Kouluttaa Vaateri talousohjauksen vertaistoimijoita. Tavoitteena on saada palveluun tulijan talousasiat ja niihin vaikuttavat asiat ja olosuhteet hallintaan yksilö- ja ryhmämuotoisia talousohjaustoimintoja hyödyntäen.

Verkostoituminen ja verkostoyhteistyön kehittäminen ja erilaisten asiantuntijapalveluiden hyödyntäminen asiakkaan asioiden etenemiseksi.

Jakaa tietoa talousongelmista ja mahdollisuuksista puuttua ongelmiin. Samalla tavoitteena on löytää ratkaisukeinoja ongelmatilanteisiin ja ennaltaehkäistä talousongelmien syntymistä.

Erilaisten info- ja koulutustilaisuuksien järjestäminen sekä asiakasryhmille, että yhteistyötahoille mm. hyvien toimintamallien eteenpäin viemiseksi.

Järjestää matalankynnyksen palvelua tarjoten esim. NonStop päivystyksiä, joihin voi tulla ilman ajanvarausta sekä uudet että vanhat asiakkaat ja/tai vertaistoimijat ja myös verkostotoimijat.

Puhelimitse meidät tavoittaa parhaiten

      • maanantaisin Sarin numerosta 045 110 8317 klo 15-18
      • tiistaisin Tarun numerosta 044 702 2442 klo 14-16
  • Kiireellisissä, heti puuttumista vaativissa tilanteissa voit tavoitella meitä myös muina aikoina.

Lisätietoja toiminnasta

Sari Ovaskainen, talousohjauksen johtaja
p. 045 110 8317
sari.ovaskainen@elary.fi

Taru Venho, talousohjaaja
p. 044 702 2442
taru.venho@elary.fi

Päivystyksen aikataulut löydät TÄÄLTÄ
Ilman ajanvarausta toimivat päivystyspisteet sijaitsevat Salossa, Helsingissä, Vantaalla ja Keravalla.

Ryhmätoiminnasta löydät lisätietoja TÄÄLTÄ
2023 ryhmiä järjestetään Salossa, Somerolla, Espoossa, Vantaalla, Helsingissä, Keravalla, Riihimäellä, Kaarinassa, Turussa ja Raisiossa.

INFOT JA KOULUTUKSET ASIAKKAILLE JA TYÖNTEKIJÖILLE

Järjestämme maksuttomia talousohjauksen infoja ja erilaisia koulutuksia kohderyhmämme asiakkaille sekä heitä kohtaaville työntekijöille. Voit tiedustella asiasta Sarilta.

Vaateri esittely verkostolle

Materiaaleja:

Vaateri talousohjauksen opas taloudellisen tilanteen selvittelyyn

19.9.2023_Ohje velkojen selvittämiseksi

19.9.2023_Velkojien yhteystietoja

OPAS TALOUDENHALLINTAAN NUORILLE LASTENSUOJELU