Vaateri

Vaateri- ryhmämuotoinen talousohjaus, saa toiminta-avustusta Veikkaukselta.

Vaaterin toimintaan saatu Veikkauksen avustusrahoitus käytetään talousongelmissa olevien ihmisten toimintakyvyn ja taloudenhallinan edistämiseen vertaistuellisia ryhmä-ja yksilömuotoisia talousohjaustoimintoja hyödyntäen. Lisäksi järjestetään erilaisia talousohjaukseen liittyviä koulutuksia sekä asiakkaille, että verkostotoimijoille. Toimintaan liittyy myös talousasioista ja niiden hallintaan littyvistä asioista tiedottaminen ja verkostoyhteistyön kehittäminen.

Vaaterin tavoitteet

Selvittää yksilötasolla taloudellinen tilanne ja tuen tarve puuttuen niihin syihin, mitkä ylläpitävät ja vaikuttavat talouden hallitsemattomuutta, esim. lisävelkaantuminen, päihteiden käyttö, pelaaminen, työllistymisen esteet, sosiaaliset tilanteet, aktivoiden asiakasta asioiden hoitoon.

Kouluttaa Vaateri talousohjauksen vertaistoimijoita. Tavoitteena on saada palveluun tulijan talousasiat ja niihin vaikuttavat asiat ja olosuhteet hallintaan yksilö- ja ryhmämuotoisia talousohjaustoimintoja hyödyntäen.

Verkostoituminen ja verkostoyhteistyön kehittäminen ja erilaisten asiantuntijapalveluiden hyödyntäminen asiakkaan asioiden etenemiseksi.

Jakaa tietoutta taloudenhallinta keinoista ja siten ennaltaehkäistä talousongelmien syntymistä. Erilaisten info- ja koulutustilaisuuksien järjestäminen sekä asiakasryhmille, että yhteistyötahoille mm. hyvien toimintamallien eteenpäin viemiseksi.

Jakaa tietoutta talousongelmista ja mahdollisuuksista puuttua ongelmiin ja löytää ratkaisukeinoja ongelmatilanteisiin. Toiminnassa hyödynnetään sekä vertaistoimijoiden, että asiantuntijoiden tietämys.

Järjestää matalankynnyksen palvelua tarjoten esim. NonStop päivystyksiä, joihin voi tulla ilman ajanvarausta sekä uudet että vanhat asiakkaat ja/tai vertaistoimijat ja myös verkostotoimijat. Vaaterin palvelut ovat maksuttomia.

TIEDOTE:

Korona- viruksesta johtuen, joudumme valitettavasti perumaan toimintoja.

Info ja koulutuskysely yhteydenotot Sarille.

Verkostotoimijamme Salon kaupunki/Voima-hanke järjestää erilaisia maksuttomia verkkovalmennuksia. Ilmoittautumiset niihin leena.ertem(at)salo.fi. Osallistua voi valtakunnallisesti. Esim. 20.5. klo 13-14 Talous haltuun – miten selvitä veloista verkkovalmennus.

Voimalan verkkovalmennuksen esite

 

Puhelimitse meidät tavoittaa parhaiten

   • maanantaisin Sarin numerosta 045 110 8317 klo 15-19
   • tiistaisin Heikin numerosta 046 922 9844 klo 12-14
   • keskiviikkoisin Tarun numerosta 044 702 2442 klo 14-16

  Kiireellisissä, heti puuttumista vaativissa tilanteissa voit tavoitella meitä myös muina aikoina

 

Lisätietoja toiminnasta

Sari Ovaskainen, talousohjauksen johtaja
p. 045 110 8317

Heikki Laukkanen, talousohjaaja
p. 046 922 9844

Taru Venho, talousohjaaja
p. 044 702 2442

e-mail: etunimi.sukunimi@elary.fi

 

Päivystykset:

Tavoitat meidät ilman ajanvarausta alla näkyvistä päivystyspisteistämme. Otamme tulijat vastaan tulojärjestyksessä;

VANTAA, Suunnistajankuja 4, klo 12-15, Tiistaisin: 9.6. ja 16.6.2020

KERAVA, Kauppakaari 11 (entinen Posti), klo 12-15, päivystykset jatkuvat syksyllä

SALO, Voimala (kirjaston kahvila), päivystykset jatkuvat syksyllä


Ryhmätoiminta:

Tarjoamme myös vertaistuellista ryhmämuotoista talousohjausta. Ryhmät ovat ns. suljettuja ryhmiä ja niihin ilmoittaudutaan ohjaajille.

VAATERI- TALOUSOHJAUS RYHMÄT syksy 2020:

KERAVA JA VANTAA – ilmoitetaan myöhemmin

SALOSSA alkaa uusi ryhmä 9.9.2020. Lisätietoa ryhmistä saat ohjaajilta: Sarilta, Tarulta ja Heikiltä.

Ryhmiin voi osallistua, jos sinulla itselläsi on talousongelmia ja/tai haluat kouluttautua talousohjauksen vertaistoimijaksi. Ryhmään otetaan enintään 10 ihmistä ja ryhmät ovat ns. suljettuja.

Jos olet kiinnostunut toimimaan vertaisena tai tarvitset vertaistoiminnallista tai asiantuntija apua taloudellisen tilanteen hallintaan saamiseen, ota yhteyttä Sariin, Taruun tai Heikkiin.

Tiedote Vaateriryhmästä kiinnostuneille

Tiedote Vaaterin toiminnasta yhteistyötahoille


Materiaaleja:

8.4.2020_Ohje velkojen selvittämiseksi

8.4.2020_Velkojien yhteystiedot