Vaateri

Vaateri – ryhmämuotoinen talousohjaus, saa toiminta-avustusta Veikkaukselta.

Vaaterin toimintaan saatu Veikkauksen avustusrahoitus käytetään talousongelmissa olevien ihmisten toimintakyvyn ja taloudenhallinan edistämiseen vertaistuellisia ryhmä-ja yksilömuotoisia talousohjaustoimintoja hyödyntäen. Lisäksi järjestetään erilaisia talousohjaukseen liittyviä päivystys ja infotilaisuuksia ja koulutuksia sekä asiakkaille, että verkostotoimijoille. Toimintaan liittyy myös talousasioista ja niiden hallintaan littyvistä asioista tiedottaminen ja verkostoyhteistyön kehittäminen.

Vaaterin tavoitteet

Selvittää yksilötasolla taloudellinen tilanne ja tuen tarve puuttuen niihin syihin, mitkä ylläpitävät ja vaikuttavat talouden hallitsemattomuutta, esim. lisävelkaantuminen, päihteiden käyttö, pelaaminen, työllistymisen esteet, sosiaaliset tilanteet, aktivoiden asiakasta asioiden hoitoon.

Kouluttaa Vaateri talousohjauksen vertaistoimijoita. Tavoitteena on saada palveluun tulijan talousasiat ja niihin vaikuttavat asiat ja olosuhteet hallintaan yksilö- ja ryhmämuotoisia talousohjaustoimintoja hyödyntäen.

Verkostoituminen ja verkostoyhteistyön kehittäminen ja erilaisten asiantuntijapalveluiden hyödyntäminen asiakkaan asioiden etenemiseksi.

Jakaa tietoutta taloudenhallinta keinoista ja siten ennaltaehkäistä talousongelmien syntymistä. Erilaisten info- ja koulutustilaisuuksien järjestäminen sekä asiakasryhmille, että yhteistyötahoille mm. hyvien toimintamallien eteenpäin viemiseksi.

Jakaa tietoutta talousongelmista ja mahdollisuuksista puuttua ongelmiin ja löytää ratkaisukeinoja ongelmatilanteisiin. Toiminnassa hyödynnetään sekä vertaistoimijoiden, että asiantuntijoiden tietämys.

Järjestää matalankynnyksen palvelua tarjoten esim. NonStop päivystyksiä, joihin voi tulla ilman ajanvarausta sekä uudet että vanhat asiakkaat ja/tai vertaistoimijat ja myös verkostotoimijat. Vaaterin palvelut ovat maksuttomia.

Puhelimitse meidät tavoittaa parhaiten

   • maanantaisin Sarin numerosta 045 110 8317 klo 15-18
   • tiistaisin Tarun numerosta 044 702 2442 klo 14-16
   • torstaisin Annikan numerossa 045 278 5022 klo 13-15

   

 • Kiireellisissä, heti puuttumista vaativissa tilanteissa voit tavoitella meitä myös muina aikoina.

Lisätietoja toiminnasta

Sari Ovaskainen, talousohjauksen johtaja
p. 045 110 8317
sari.ovaskainen@elary.fi

Taru Venho, talousohjaaja
p. 044 702 2442
taru.venho@elary.fi

Annika Kuosmanen, talousohjaaja
p. 045 278 5022
annika.kuosmanen@elary.fi

Päivystyksen aikataulut löydät TÄÄLTÄ
Ilman ajanvarausta toimivat päivystyspisteet sijaitsevat Salossa, Helsingissä, Vantaalla ja Keravalla.

Ryhmätoiminnasta löydät lisätietoja TÄÄLTÄ
2023 ryhmiä järjestetään Salossa, Somerolla, Espoossa, Vantaalla, Helsingissä, Keravalla, Riihimäellä, Kaarinassa, Turussa ja Raisiossa.

INFOT JA KOULUTUKSET ASIAKKAILLE JA TYÖNTEKIJÖILLE

Järjestämme maksuttomia talousohjauksen infoja ja erilaisia koulutuksia kohderyhmämme asiakkaille sekä heitä kohtaaville työntekijöille. Voit tiedustella asiasta Sarilta.

Tiedote Vaaterin toiminnasta yhteistyötahoille

Materiaaleja:

2023_ Vaateri talousohjauksen opas taloudellisen tilanteen selvittelyyn

17.2.2023_Ohje velkojen selvittämiseksi

17.2.2023_Velkojien yhteystietoja

OPAS TALOUDENHALLINTAAN NUORILLE LASTENSUOJELU 2023