Vaateri

Vaateri- ryhmämuotoinen talousohjaus, saa toiminta-avustusta Veikkaukselta.

Vaaterin toimintaan saatu Veikkauksen avustusrahoitus käytetään talousongelmissa olevien ihmisten toimintakyvyn ja taloudenhallinan edistämiseen vertaistuellisia ryhmä-ja yksilömuotoisia talousohjaustoimintoja hyödyntäen. Lisäksi järjestetään erilaisia talousohjaukseen liittyviä koulutuksia sekä asiakkaille, että verkostotoimijoille. Toimintaan liittyy myös talousasioista ja niiden hallintaan littyvistä asioista tiedottaminen ja verkostoyhteistyön kehittäminen.

Vaaterin tavoitteet

Selvittää yksilötasolla taloudellinen tilanne ja tuen tarve puuttuen niihin syihin, mitkä ylläpitävät ja vaikuttavat talouden hallitsemattomuutta, esim. lisävelkaantuminen, päihteiden käyttö, pelaaminen, työllistymisen esteet, sosiaaliset tilanteet, aktivoiden asiakasta asioiden hoitoon.

Kouluttaa Vaateri talousohjauksen vertaistoimijoita. Tavoitteena on saada palveluun tulijan talousasiat ja niihin vaikuttavat asiat ja olosuhteet hallintaan yksilö- ja ryhmämuotoisia talousohjaustoimintoja hyödyntäen.

Verkostoituminen ja verkostoyhteistyön kehittäminen ja erilaisten asiantuntijapalveluiden hyödyntäminen asiakkaan asioiden etenemiseksi.

Jakaa tietoutta taloudenhallinta keinoista ja siten ennaltaehkäistä talousongelmien syntymistä. Erilaisten info- ja koulutustilaisuuksien järjestäminen sekä asiakasryhmille, että yhteistyötahoille mm. hyvien toimintamallien eteenpäin viemiseksi.

Jakaa tietoutta talousongelmista ja mahdollisuuksista puuttua ongelmiin ja löytää ratkaisukeinoja ongelmatilanteisiin. Toiminnassa hyödynnetään sekä vertaistoimijoiden, että asiantuntijoiden tietämys.

Järjestää matalankynnyksen palvelua tarjoten esim. NonStop päivystyksiä, joihin voi tulla ilman ajanvarausta sekä uudet että vanhat asiakkaat ja/tai vertaistoimijat ja myös verkostotoimijat. Vaaterin palvelut ovat maksuttomia.

Puhelimitse meidät tavoittaa parhaiten

   • maanantaisin Sarin numerosta 045 110 8317 klo 15-18
   • tiistaisin Tarun numerosta 044 702 2442 klo 14-16
   • torstaisin Annikan numerosta 045 278 5022 klo 13-15

   

 • Kiireellisissä, heti puuttumista vaativissa tilanteissa voit tavoitella meitä myös muina aikoina

Lisätietoja toiminnasta

Sari Ovaskainen, talousohjauksen johtaja
p. 045 110 8317

Taru Venho, talousohjaaja
p. 044 702 2442

Annika Kuosmanen, talousohjaaja
p. 045 278 5022

e-mail: etunimi.sukunimi@elary.fi ja

PÄIVYSTYKSET ILMAN AJANVARAUSTA:

Tavoitat meidät ilman ajanvarausta alla näkyvistä päivystyspisteistämme.  Otamme tulijat vastaan tulojärjestyksessä. Palvelu on kaikille maksutonta.

Kevätkausi  2022

HELSINKI, Mellunmäki, Ounasvaarankuja 1, (metron lähellä). Päivystykset ovat tiistaisin klo 11.00 – 14.00;  8.2./päivystäjänä Taru, 8.3./päivystäjänä Annika, 29.3./päivystäjänä Taru, 26.4./päivystäjänä Annika, 17.5./päivystäjänä Annika, 14.6./päivystäjänä Annika. Lisäksi tavoitat meidät myös puhelinaikoina ja sähköpostilla.

VANTAA, Lummetie 2 B C, Ohjaamo. Päivystykset on kuun ensimmäinen torstai klo 12 – 13.30, jolloin voi tulla ilman ajanvarausta ja kello 13.30 – 15.00 välille voit varata ajan Ohjaamoon yhteyttä ennakkoon ottamalla. Päivystykset toteutetaan;  3.2., .3.3., 7.4., 5.5., 2.6./ päivystäjänä Taru. Lisäksi  tavoitat meidät myös puhelinaikoina ja sähköpostilla.

KERAVA, Kauppakaari 11. Päivystykset keskiviikkoisin klo 12.00 – 15. Päivystykset toteutetaan; 9.3./päivystäjinä Annika ja Heikki, 23.3./päivystäjinä Annika ja Sari, 27.4./päivystäjänä Annika, 18.5./päivystäjänä Annika, 15.6./ päivystäjänä Annika. Lisäksi tavoitat meidät myös puhelinaikoina ja sähköpostilla.

SALO, Voimala (kirjaston kahvila). Päivystykset on parillisten viikkojen perjantaina klo 12 – 15., huhtikuusta alkaen päivystäjä paikalla jo klo 11;  28.1/päivystäjinä Taru , 25.2./päivystäjänä Sari, 11.3./päivystäjänä Taru, 25.3./päivystäjänä Sari, 8.4./päivystäjänä Sari, 22.4./päivystäjänä Taru, 6.5./päivystäjänä Sari, 20.5./päivystäjänä Taru, 3.6./päivystäjänä Sari, 17.6./päivystäjänä Sari. Lisäksi tavoitat meidät myös puhelinaikoina ja sähköpostilla.

SALO, Waltti, Päivystykset ovat; 2.2./päivystäjänä Taru, 2.3./päivystäjänä Sari, 6.4./päivystäjänä Taru, 4.5./päivystäjänä Sari, 1.6.2022/päivystäjänä Taru. Tämä päivystyspalvelu painottuu TYP-palvelun asiakkaille ja tilanteen mukaan myös muille Waltin palveluissa oleville asiakkaille (ns . kuntakokeilun asiakkaat). Ota asiasta yhteyttä ohjaajaasi.

SALO, KELA, Päivystykset parittomien viikkojen tiistaisin kello 12 – 15 yhteistyössä talousneuvolan kanssa; 1.3./talousneuvola, Heidi, 15.3./talousohjaus, Sari, 29.3./talousneuvola Heidi, 12.4./talousohjaus Sari, 26.4./talousneuvola Heidi, 10.5./talousohjaus Sari, 24.5./talousneuvola Heidi, 7.6./talousohjaus Sari ja 21.6./talousohjaus Sari.

Talousneuvola on Ennakoiva talousneuvonta-hankkeen toimintamalli, osana hallitusohjelman ylivelkaantumisen ehkäisyä.  Toteuttajana oikeusaputoimistojen talous- ja velkaneuvonta ja ulosottolaitos.

RYHMÄTOIMINTA:

Tarjoamme myös maksuttomia vertaistuellista pienryhmämuotoista talousohjausta. Ryhmät ovat ns. suljettuja ryhmiä ja niihin ilmoittaudutaan Sarille tai ohjaajille.

Tapaamisia on ryhmänä 6 ja sen lisäksi on mahdollisuus yksilötapaamisiin. Kokoonnumme Keravalla päivällä ja muualla illalla. Tapaamiset kestävät 2 – 4 tuntia aiheesta riippuen.

VAATERI- TALOUSOHJAUS RYHMIIN ILMOTTAUTUMISET KÄYNNISSÄ VUODELLE 2022!

Vertaistuellisia talousohjausryhmiä järjestetään

 • Keravalla Kauppakaari 11, kävelykadulla, ryhmä järjestetään yhteistyössä kaupungin työllistämispalvelujen kanssa, mutta mukaan voi tulla ilman kytköstä heihin.
 • Helsingissä Ounasvaarankuja 1.
 • Salossa Mariankatu 18, toinen kerros, pihalla on Teboilin kylmäasema
 • Helsingissä Annankatu 14 D, ryhmä järjestetään yhteistyössä Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan kanssa, lisätietoja diakonissa Satu Ahonen, puh. 09-23406201
 • Espoossa Läkkisepänkuja 2 B, ryhmä järjestetään yhteistyössä Essi-Allianssin kanssa, lisätietoja allianssipäällikkö Heikki Laukkanen, puh. 044 7322741

Lisäksi ryhmissä käytössäsi on talousohjauksen ammattilaisten asiantuntijuus yksilötasolla.

Lisätietoa ryhmistä saat ohjaajilta: Sarilta, Tarulta ja Annikalta ja Helsingin ryhmän osalta myös Sadulta ja Espoon ryhmän osalta Heikiltä.

Ryhmiin voi osallistua,

 • jos sinulla itselläsi on talousongelmia ja/tai haluat kouluttautua talousohjauksen vertaistoimijaksi
 • ryhmään otetaan enintään 8 ihmistä ja ryhmät ovat ns. suljettuja.
 • osallistuminen ryhmiin ja muihin palveluihin on kaikille maksutonta.
 • huomioimme pandemian suositukset paikkakunnittain.

Jos olet kiinnostunut

 • toimimaan vertaisena tai
 • tarvitset vertaistoiminnallista tukea tai
 • tarvitset asiantuntija apua taloudellisen tilanteen hallintaan saamiseen, ota rohkeasti yhteyttä meihin. Tieto taitomme on Sinun käytössäsi!

 

INFOT JA KOULUTUKSET ASIAKKAILLE JA TYÖNTEKIJÖILLE

Järjestämme maksuttomia talousohjauksen infoja ja erilaisia koulutuksia kohderyhmämme asiakkaille sekä heitä kohtaaville työntekijöille. Voit tiedustella asiasta Sarilta.

 

Tiedote Vaateriryhmästä kiinnostuneille

Tiedote Vaaterin toiminnasta yhteistyötahoille


Materiaaleja:

27.1.2021_Ohje velkojen selvittämiseksi

Vaateri talousohjauksen opas velkojen selvittelyyn 1.2021

27.1.2021_Velkojien yhteystiedot

OPAS TALOUDENHALLINTAAN NUORILLE LASTENSUOJELU 2021